top of page
baggrund.png

Her kan du læse mere om de enkelte værker i udstillingen RØR MIG // RYK MIG

RØRTE VANDE // I VORES KROPPE ER VI ALENE

Værket undersøger de digitale og medierede berøringer som vi har måtte nøjes med i den sidste tid. Berøringer som har været fjerne, utilstrækkelige og har skabt en sult efter at blive omsluttet, omfavnet og rørt ved. De rørte vande omslutter kroppene som det nærvær de har manglet, mens den projekterede video kommenterer på hvordan det medierede nærvær forstærker følelsen af fravær og efterlader os med tanken om, at i vores kroppe er vi alene. 

 

Af: Lærke Hjulmand Jensen, Nanna Mai Bjarnesen, Freja Skov Mortensen & Juliane Greve Kipp

Musik af: Sofie Havskov

Skærmbillede 2020-06-15 kl. 20.35.15.png
baggrund.png

HUDSULTEN?

Værket beskæftiger sig med hudsult i bogstavelig forstand. HUDSULTEN er en bod, hvor du kan købe huder i forskellige afskygninger, farver og kvaliteter, lamineret, indrammet i plastic eller rammeløst. 

Værket forholder sig til det at være uden berøring i en pandemi-tid, hvor sanserne afgrænses og vi bliver mere opmærksomme på berøring, afstand og fravær af kropslig intimitet. Hver hud fortæller en historie, og den har vi påhængt hvert hudstykke, så du også køber fortællingen bag huden.

HUDSULTEN sætter fokus på det at blive rørt for lidt ved med denne pop-up bod, understøttet af en netbiks, hvor man også kan købe “huderne”. Værket sætter samtidigt spørgsmålstegn ved dyrehud vs. menneskehud og etiske positioner, der knytter sig til kødindustrien samt race, sygdom og alder. - Hvilken hud vil du helst købe og røre ved?

Materialer: Lim, plastic, bacon, nylon mv. 

 

Af:  Rikke Kamstrup, Sofie Havskov og Helene Søndergaard Jensen

IMG_9742.JPG

'Hud til salg' - Uberørt i 3 måneder.  249,-

baggrund.png
baggrund.png

DET VI IKKE HØRTE

"Det vi ikke hørte" er et værk, der bevæger sig i spændingsfeltet mellem det at blive rørt, og det at blive rykket. Vi har været nødsaget til ikke at berøre hinanden, og som denne nære bedøvelse af kroppen har fyldt mere og mere, har vi lukket vores øjne og ører for hvad der ellers er foregået i verden.

 

Hologrammet som medie taler ind i denne samtale: Vi bliver præsenteret for den levende fysiske krop, som tilstedeværende, men den er umulig at hjælpe eller overhoved at interagere med. Det ene øjeblik oplever vi at verden er gået i stå, mens alles øjne er rettet mod det samme, det næste bliver problemerne for presserende til at kunne negligeres. Alligevel har vi ikke mulighed for at forstå det til fulde - og heller ikke umiddelbar mulighed for at gribe ind.

 

Med en global krise som Covid-19 følger en anæstetisering, vi må forstå og for at kunne ophæve. 

 

Af: Emma Boye, Caroline Tækker, Rasmus Allentoft, Rasmus Boelsmand og Søren Gamborg.

VARIATIONER OVER ENSOMHED OG OVEREKSPONERING (at søge mod andre rum)

baggrund.png

Værket beskæftiger sig med den enkeltes oplevelse af samfundets nedlukning som følge af corona-pandemien. Boligerne kan både være for trange og for ensomme, det samme kan gaderne, parkerne, skovene, sletterne, strandene og de andre steder man kan søge hen. Gennem forskellige lydsekvenser, video og tekst fra og om natur, lejligheder og byer, sammensætter beskueren selv sin specifikke oplevelse af værket og de forskellige rum. På den måde forsøger værket at åbne for en lydlig og visuel taktilitet i et nedlukket samfund. Der sættes fokus på de dybt subjektive oplevelser af livet, hvor man må søge udenfor for at se andre mennesker eller for overhovedet at kunne have noget for sig selv.

Ved at udvaske forestillingen om en samlet fortælling af Coronakrisen, forsøger værket at muliggøre nye fortællinger ved at annullere automatikken i det personlige narrativ for en stund. 

 

Af: Thor Valentin Krabbe, Sofie Havskov og Rasmus Boelsmand

En ryg krummet ind over en blomst set på en skærm og bag skærmen blomsten. Mobilen giver navnet: martsviol. Klokken i foråret, solens vej rundt om asken. Her kan ingen længere holde styr på tiden. Bare følge den dag solen indrammer.

Noget af søvnen følger os ind i dagen, små hvide bolde i øjenhulerne. Én kigger og laver kaffe. Vi går heller ikke i bad i dag. Vi kigger trætte på hinanden. Forsøger at isolere værelserne, alligevel kvartshumør gennem dørkarmene. Eller humøret i rummet, når luften er en skulptur af granit. En ryg bag et hvidt skær.

2O2O Z00M

Coronakrisen har sat hverdagslivet ud af kurs og ind i den virtuelle verden. En platform som Zoom har især ageret  samlingspunkt, og det er tydeligt, at der er forskel på at være til stede og så at være til stede. Det intime nærvær er blevet tilsidesat til fordel for et indblik ind i intimsfæren, det private. For selvom privatlivet blot er et klik væk via en deaktivering af kameraet, kan det alligevel ske, at man glemmer, at man deler sit hjem. Hvad sker der, hvis kameraet forbliver tændt og hvis mikrofonen forbliver aktiveret? Ja, så er scenetæppet trukket fra. Backstage forvandles til frontstage, og der zoomes bogstaveligt talt ind på dit personlige liv.

Værket 2O2O Z00M skal eksemplificere dette pludselige sceneskift fra den private sfære til den offentlige. En undersøgelse af, hvordan et digitalt fænomen som Zoom rykker på opfattelserne af intimitet og offentlighed, og hvordan publikum og performer bliver berørt af bruddet med intimsfæren. Hvad gør du, når du træder ind i et andet menneskes intimsfære uden deres viden om det?

Af: Filippa Augusta Fjord Francke, Nikolaj Forsberg, Mads Thinnesen, Linea Hübertz

HDSLT x OMSRG Spring/Summer 2020

Værket HDSLT x MSRG Spring/Summer 2020 adresserer manglen på fysisk kontakt, som mange mennesker oplever i forbindelse med den sociale distancering. Værket fremstiller hudsult som en problematik, man kan betale sig fra, på linje med materielle mangler og problematiserer det sociale skel, som er blevet tydeliggjort under corona-nedlukningen. Den fysiske distancering rammer hårdere hos dem, som bor alene, end dem, der bor sammen med andre. HDSLT x MSRG Spring/Summer 2020 forholder sig til temaet Rør mig // Ryk mig ved helt konkret at behandle manglen på fysisk berøring af andre mennesker. Samtidig rejser værket en etisk problemstilling: I hvor høj grad kan man tillade sig at tjene penge på andre menneskers sociale og psykiske behov? HDSLT x MSRG Spring/Summer 2020 inviterer både til interaktion og til refleksion og fungerer som et analogt indspark i en tid, der ellers er udpræget digital.

Værket kan købes for 16.992,- kr. svarende til prisen på andre omsorgsydelser i samfundet såsom et års pasning af et barn i børnehave

Af: Christine Flensburg, Sarah Eline Fuchs, Gabriela Katerina Nørgaard og Anna Bang Haaning

bottom of page